Belçika Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Belçika Vatandaşlığı

BELÇİKA OTURMA İZNİ

Belçika'yı ziyaret etmek, yaşamak, çalışmak veya çalışmak isterseniz bir vize veya izin başvurusunda bulunmanız gerekebilir. Bu önemli rehber, uyruğunuza ve durumunuza bağlı olarak hangi Belçika vizesinin veya izin belgenizin bulundurmanız gerektiği hakkında yardımcı olacaktır. Burada verilen bilgiler sadece bilgi amaçlıdır ve belirli koşullarınıza uygun olarak ülkenizdeki Belçika elçiliğinden veya konsolosluğundan özel tavsiyeler almalısınız.
Kimler Belçika vizesine veya oturma iznine ihtiyaç duyar ?
Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (AEA - AB artı İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç) ve İsviçre vatandaşları, ulusal kimlik belgesi veya pasaportları temelinde Belçika'ya serbestçe yolculuk edebilirler. AB, AEA ve İsviçre vatandaşları, Belçika'ya seyahat etmek için bir vizeye veya ekonomik faaliyette bulunmak için çalışma iznine ihtiyaç duymamaktadır.Bununla birlikte, belirli koşullar altında, AB / AEA / İsviçre vatandaşları, Belçika'ya vardığında yerel belediye binasına (maison communale / gemeentehuis) kayıt yaptırmalıdır.
Kural olarak, üçüncü ülke vatandaşları (AB üyesi olmayan / AİA / İsviçre vatandaşı) Belçika'ya girmek için bir vizeye ve ekonomik faaliyetlerde bulunmak için çalışma iznine ihtiyaç duyarlar.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Belçika Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Belçika Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Belçika vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Uzun Vadeli Oturma İzni
Üç aydan (90 gün) uzun süre Belçika'ya gelmek isterseniz, kalış amacınıza dayalı olarak uzun süreli (D) bir vize ve ikamet izni başvurusunda bulunmanız gerekir
2015'ten bu yana, bazı uzun vadeli vize başvurularını işleme koymak için, genel uygulama taşıma ücretinin üstünde (yaklaşık 180 avro) ilave bir katkı gerekmektedir. Başvuru sırasında ödenebilecek taşıma ücretinden farklı olarak, geçerli herhangi bir katkı önceden Belçika Göçmenlik Bürosu'na ödenecek ve başvurunuza ekli ödeme belgesi -ya da başvurunuz kabul edilmeyecektir. Bazı yabancılar, yaşınıza ve kalış amacınıza bağlı olarak 60-215 EUR arasında değişen bu ücretten muaftır. Yerel yönetiminiz, elçiliğiniz veya konsolosunuz size bilgi verebilir.
Belçika'da Çalışmak
Belçika'ya gelip çalışmak için uzun süreli bir vizeye başvurmadan önce, öncelikle sizi istihdam etmek ve sizin adınıza bir çalışma izni başvurusu yapmak üzere bir iş bulmanız ve işveren bulmanız gerekir. Bazı yüksek nitelikli bireyler , bunun yerine Blue Card başvurusunda bulunabilirler.
Belçika'da yasal olarak yaşamak ve çalışmak için belirli uyruklar Belçika çalışma izni gerektirir ve Belçika'daki kalış süresine bağlı olarak Belçika oturma izni de istenebilir. Belçika'da çalışmanızın çalışma koşullarına bağlı olarak üç farklı Belçika çalışma izni ve muafiyeti bulunmaktadır.
Belçika çalışma vizesi, Belçika'daki ikamet durumunuzla yakından ilişkilidir; Bu, çoğu durumda Belçika'da yaşamak ve çalışmak için her türlü başvuru yapmadan önce bir işin düzenlenmesi gerekeceği anlamına gelir. Bu nedenle Belçika'da ikamet ya da çalışma izni başvurusu yapmayı düşünmeden önce Belçika'da bir iş bulmanız ya da Belçika'da serbest meslek sahibi olarak çalışmanız tavsiye edilir ya da başka bir Belçika izin belgesi almaya hak kazanıp kazanmadığınızı görebilirsiniz
Belçika'da eğitim
Belçika'ya yüksek eğitimde okumak için gelmek veya bunun öncesinde bir hazırlık yılı geçirmek için uzun vadeli bir vize almak için öncelikle aşağıdakileri kanıtlamanız gerekir:
⦁tanınmış bir kurumda yer (ders bilgisi, eğitim kurumundan alınan mektup, eğitim sertifikaları);
⦁Yaşama masraflarınızı, çalışma, sağlık bakımı ve ülkeye geri gönderme masraflarınızı karşılayacak yeterli paraya sahip olma (2015-2016 çalışma yılı için ayda 617 Euro);
⦁tıbbi bir sertifika
⦁21 yaşın üstünde iseniz, sabıka kaydınız olmadığını kanıtlamak
Aile Birleşimi
Genel bir kural olarak, AB üyesi olmayan / EEA veya İsviçre vatandaşı iseniz, eşinize, kayıtlı eşinize veya ebeveynize (eğer bağımlı bir aile üyesi iseniz) eşlik etmek için uzun vadeli bir vize alabilirsiniz; Belirli koşulları yerine getirdiğiniz sürece Belçika'ya gelip ikamet izni verilir. İlişkinizi ispatlayabilmeli, Belçika'da uygun bir yerleşime sahip olmanız ve ailenin yaşam ve sağlık sigortası masraflarını karşılayacak yeterli birikimin olması gerekmektedir.

Bir Belçika uzun vadeli oturma izni için nasıl başvurulur?
Belçika dışındaysanız, kendi ülkenizdeki Belçika elçiliğine başvurmalısınız. Elçiliği bizzat ziyaret etmeniz gerekebilir.
Zaten Belçika'daysanız - üç aydan az bir süre için giriş vizesine ihtiyacınız olmadığından veya başka bir amaç için bir ikamet kartınız varsa - yerel Belediye yönetim ofislerine / belediye binasına (maison communale / Gemeentehuis) başvurabilirsiniz.
Belçika'da uzun süre kalabileceğiniz bir vize için bir başvuru formu doldurmanız ve ayrıca aşağıdakileri içerebilecek orijinalleri ve diğer belgelerin kopyalarını sağlamanız gerekir:
⦁Geçerli bir pasaport / seyahat kimliği belgesi;
⦁çalışma izni, eğitim kurumunda kayıt belgesi, evlilik / sivil ortaklık veya doğum belgeleri (varsa);
⦁kaldığınız süre boyunca kendinizi destekleyebileceğinizi kanıtlamak;
⦁konaklama belgesi;
⦁halk sağlığını tehlikeye atabilecek herhangi bir hastalığınız olmadığını ispatlayan tıbbi bir sertifika;
⦁Size ait bir sabıka kaydının olmadığını gösteren bir sertifika.
Belçika'ya vardığınızda : Kayıt
Üç aydan uzun süre Belçika'da kalmayı planlayan herkes "ikame eden" olarak sınıflandırılacaktır. Belçika'ya gelişinizden sonra, Yabancılar Siciline kayıtlı olmak ve ikamet kartınızı almak için belediye yönetim ofis / belediye binasına (maison communale / gemeentehuis) gitmek için sekiz iş gününüz var. Bulunduğunuz belediyenin ayrıntılarını bulmak için yaşadığınız komünle iletişime geçmeniz gerekir.
Pasaportunuzu, çalışma izninizi (varsa) ve pasaport fotoğraflarını almalısınız. Kayıt Sertifikası ve belirli bir süre kalıyorsanız A ikamet kartı veya sınırsız olarak Belçika'da kalmanıza izin verilirse bir B ikamet kartı verilir. Kayıt işleminin yanı sıra, Belçika'da yaşamak için banka hesabı, sağlık sigortası ve daha fazlası gibi gerekli yönleri de ayarlamanız gerekecek.


Belçika vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Beş yıl boyunca Belçika'da ikamet edip bir süre sonra Belçika'da ikamet etmeyi planlıyorsanız, Belçika vatandaşlığı veya daimi ikamet izni için başvuruda bulunmaya hak kazanabilirsiniz. Her iki izin türünün de benzer menfaatler sunmasına rağmen, kalıcı ikamet veya Belçika vatandaşlığına hak kazanmak için farklı koşullar geçerli olur.
Belçika vatandaşlığını veya daimi ikametgahını kimler alabilir?
Belçika'da beş yıl kesintisiz yaşadıktan sonra, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (AEA - AB artı İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç) ve İsviçre'den vatandaşlar otomatik olarak daimi ikamet kazanırlar. AB dışı / AEA / İsviçre vatandaşları da beş yıl sonra uygundur ancak daimi ikamet için yerel belediyeleri ile başvuruda bulunmalıdır. Başka bir AB üye devletinden bir Mavi Karta sahipseniz ve AB'nin herhangi bir yerinde yaşadıysanız, bu, beş yıllık döneminize güvenebilirsiniz.
'Kesintisiz' dönem, altı aydan daha uzun bir süre Belçika bölgesinden ayrılmaksızın, başvurunuzdan önceki beş yıl boyunca yasal ve sürekli olarak Belçika'da ikamet ettiğiniz şekilde tanımlanır. Buna ek olarak, bir yıldan uzun bir süredir Belçika'dan ayrı olamazsınız, yurtdışındaki tüm gezilerinizin kombinasyonu beş yıllık dönemde bir yılı aşamaz.
Beş ila on yıl sonrasında, Belçika'daki AB ve AB üyesi olmayanlar Belçika uyrukluğuna başvurabilir, ancak sıkı koşullar sağlanmalıdır.
Daimi oturma veya Belçika vatandaşlığı?
Genel olarak, kalıcı ikamet (aşağıda açıklanan B, C, D E + ve F + ikamet kartı türleri) Belçika'da süresiz olarak çalışabilir veya benzer koşullar altında çalışabilir veya başka şekilde Belçika'daki yurttaşlarla benzer hak ve menfaatlere sahip olmanızı sağlar.
Bunlar arasında şunlar bulunur:
⦁istihdama açık erişim, çalışma koşulları ve çalışma koşulları;
⦁eğitim hakkı, niteliklerin tanınması, hibeler;
⦁sosyal yardımlar;
⦁sosyal hizmetler;
⦁örgütlenme özgürlüğü ve sendika üyeliği.
Vatandaşlık herşeyi size verir ama aynı zamanda statünüzü kaybetmeden Belçika'yı terkedebilirsiniz; daimi ikametgahla, bir / iki yılı aşkın bir süreliğine terk ederseniz, statünüzü kaybedersiniz. Artı, Belçika vatandaşlığı, bir ulusa ve bir topluluğa ait olma duygusu edinmenize yardımcı olabilir. Hem vatandaşlar hem de daimi ikamet eden kişiler, Belçika anayasasına bağlılık sözü verenlerin yanı sıra farklı türlerde seçimler için oy kullanma hakkına sahiptir.
Bununla birlikte, son yıllarda, vatandaşlık gereksinimleri artan entegrasyon ve dil koşullarıyla daha katı hale gelmiştir, bu nedenle gerçekten de Belçika vatandaşı olmak için daha az kişi alımı mevcuttur.

Belçika vatandaşlığına başvurma
Belçika uyrukluğunu edinmek için standart prosedür, birtakım seçenekler mevcut olmasına rağmen, bir "uyrukluk beyanı" yoluyla yapılır. Beyanname, Belçika'da bulunan bir ev, yasal ikamet yeri veya Belçika'da doğan bir çocuğun ebeveyni gibi mevzuatta öngörülen gerekçelerden birine dayanmaktadır. Bu gerekçelerin her biri katı bir kriter kıstasıyla bağlantılıdır.
Bu koşullar arasında, diğerlerinin yanı sıra, Belçika'da beş ila 10 yıl arasında yasal ikamet yer almaktadır. Örneğin, ikamet ederek vatandaşlığa kavuşmak için beş yıldır Belçika'da yaşıyor olmalısınız, üç ana dilden birini konuştuğunuzu ispatlayabilmelisiniz ve toplumsal ve ekonomik olarak entegre olduğunuzu kanıtlayabilmelisiniz. Bir Belçikalı vatandaşla evlilik yoluyla vatandaşlık kazanmak isterseniz bile, üç yıl boyunca birlikte yaşıyor olmalısınız, yine de beş yıllık ikamet şartını yerine getirmiş ve aynı zamanda üç ana dilden biriyle ilgili bilgi sahibi olmanız gerekir.
Belçika'da çalışma izni türleri
Belçika'da üç çalışma izni türü vardır ve hangi Belçika çalışma izninin gerekli olduğu durumunuza bağlıdır. Aşağıda, Belçika için farklı çalışma izninin bir açıklaması bulunmaktadır.
Belçika çalışma izni A
A çalışma izni, Belçika'daki tüm işverenler ve ücretli meslekler için geçerlidir ve süresiz olarak geçerlidir - yani, Belçika'daki herhangi bir işverene herhangi bir süre için çalışabilir ve koşullar daha sıkıdır. Tipik olarak çalışanın kendisi başvurması gerekir.
Belçika'da bir çalışma izni almak için, Belçika'da 10 yıllık kesintisiz yasal bir süre içinde dört yıllık B tipi Belçika çalışma izninde çalıştığınızı ispatlamalısınız. 'Kesintisiz', Belçika'daki ikamet süreli dönemleriniz arasında bir yıldan fazla süreyle Belçika'nın dışında olmamak olarak tanımlanır.
Türkiye'den birine mensup olmanız yalnızca üç yıl geçerlidir. Eşiniz, kayıtlı partneriniz veya bağımlı çocuklarınız Belçika'da sizinle birlikte yaşıyorsa, bu üç ve dört yıllık süreler bir yıl azaltılabilir.
Bazı işçi türleri, aşağıdakiler dahil olmak üzere A Tipi Belçika çalışma izni için başvuramaz:
⦁çok yetenekli işçiler
⦁au çiftleri
⦁stajyerler
⦁geçici görevli işçiler
⦁araştırmacılar ve misafir profesörler
⦁uzman teknisyenler
⦁B tipi izinlere sahip kişilerin aile üyeleri, kendi hesabına çalışanlar veya çalışma iznine ihtiyaç duymayan kişiler.
Bu Belçika çalışma iznine başvurduğunuzda, 'Çalışma iznini almak için Başvuru A' formunu doldurmanız ve B tipi çalışma izninizin, maaş brifinglerinin ve ikamet izninizin kopyalarını sağlamanız gerekecektir. Bölgenizdeki göçmenlik bürosunda başvurmanız gerekmekte olup, Belçika'daki çalışma izninin nasıl alınacağı konusunda daha ayrıntılı bilgi de verebilirsiniz.
Talebiniz reddedilirse posta ile bilgilendirileceksiniz; bir ay içinde argümanınızı açıklayan kayıtlı bir mektubu yanıtlayarak itiraz edebilirsiniz. Belçika çalışma izniniz onaylandıysa, izin belgesini almak için uygun belediye departmanından size bilgi verilecektir.


Belçika vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Başvuran Belçika vatandaşlığına kavuştuğunda, 18 yaşın altındaki çocukları da Belçika vatandaşlığını otomatik olarak elde eder.
İlk iki süreç için gerekli olan sivil entegrasyon ve ekonomik entegrasyon ile ilgili spesifik gereklilikler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz veya üçüncü prosedür için olağanüstü performanslar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Siz ve aileniz için kişiselleştirilmiş bir plan oluşturmak için kişisel durumunuzu analiz etmekten mutluluk duyarız.


Belçika'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 688.56 €
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 578.34 €
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 1,120.11 €
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 880.27 €
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 2.902.25 €
Metre Kare başına fiyat Daire Merkez dışında 2.371.12 €
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 1.847.23 €
İpotek Faiz Oranı Yüzde Değişim (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 2.45
Nerede Yaşamalı ?
Antwerp
Antwerp, kökleşmiş milletler karışımı ile gerçekten çok kültürlü bir ortam sunmaktadır. İngiliz ve Amerikalı ailelerin iyi bir nüfusu ve İngilizce konuşan kulüp ve toplumların yanı sıra birçok uluslararası okul da var. Flamence konuşanların çoğunluğunun İngilizce konuştuğu gerçeği ile Antwerp yeniden yerleşim için cazip bir yer haline geliyor. Antwerp'in İngilizce konuşan topluluklarının yanı sıra, dinamik çok kültürlü çevreye katkıda bulunan diğer köklü uluslararası toplulukları da var.
Antwerp'in moda ve kültür turizmi üzerine odaklanması, seyahat makalelerinde 'en şık kent' ünvanını kazandırdı. Liman ve endüstriyel gelişme nedeniyle çok sayıda işyeri yanı sıra üniversite olanaklarından yararlanan genç nüfus ve yükselen iş olanakları da bulunmaktadır.
Çoğu aile, yerleşim isteğiyle ve bahçeli evleriyle kentin kuzeyinde yaşamaktadır. Tek gurbetçilerin ortasında hepsi de güzel, pahalı dairede yaşamak eğilimindedir. Artan müzeler bölgesi ('t Zuid) ve büyük Art Nouveau evleri ve hafif bohem hissi ile Berchem'in parçaları bulunmaktadır. Başka yükselen bir semt, Eilandje (küçük ada), kuzeydeki limanlarla çevrili ve Antwerp'in dev çağdaş müzesi MAS'ye yakın.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın